Story of my life

☁ Home ☁ Biography ☁ Facebook ☁ Twitter ☁ Instagram ☁
disclaimer
"No matter what, i would like to chase my dream first. Never forget who i was, never forget my family, and always seeks Allah helps. Always"
Click This


Tagboard


Memories

Friends

☁Zulfa ☁Myra ☁Afifah ☁Nerdy ☁Jassarah ☁Asmiza

Credit

Skin by → Puteri Azwa Wawa
Html code → Puteri / Puteri.Puteri
Images from → weheartit.
Tutorial : AudioPlay Music PlayerThursday, 4 July 2013 leave me ♥?


Tumblr_m5idg12bqu1qdzogdo1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Ahaa. Hari ni Wawa nak tunjukkan cara nak buat AudioPlay Music Player.. Tapi dia lebih simple sikit. Btw contoh audioplay music player macam dekat bawah ni

1. Click SINI
2. Nanti akan keluar macam dekat bawah ni kan?



3. Okay, korang click BROWSE
4. Lepas tu upload lagu yang korang nak.  Make sure lagu tu korg dah sedia download dalam pc or lappy. got it?



5. Then, click start upload
6. Bila dah selesai upload nanti akan muncul saved : link mp3 macam kat bawah ni kan?



7. Orait. korg click link tu. Nanti akan appear macam ni


8. Korg copy link dalam kotak yang tieqa merahkan tu.
9. Lepas tu, korg pegi SINI pulak . Scroll ke bawah sikit. Nanti akan jumpa macam ni


10. Korg ikut je step macam kat atas tu. Ubah mana yang patut. Bila dah selesai, click generate code. Then, copy code dalam kotak kecil sebelah kanan tu.
11. Kemudian, paste dalam HTML blog korg. Done! Selamat mencuba!

FUTURE
PAST