Story of my life

☁ Home ☁ Biography ☁ Facebook ☁ Twitter ☁ Instagram ☁
disclaimer
"No matter what, i would like to chase my dream first. Never forget who i was, never forget my family, and always seeks Allah helps. Always"
Click This


Tagboard


Memories

Friends

☁Zulfa ☁Myra ☁Afifah ☁Nerdy ☁Jassarah ☁Asmiza

Credit

Skin by → Puteri Azwa Wawa
Html code → Puteri / Puteri.Puteri
Images from → weheartit.
Kem Kepimpinan pelajar 2013Monday, 17 June 2013 leave me ♥?


Assalamualaikum Dunia!! and Hi for Non-muslim:>

 Kali ini Wawa nak cerita mengenai pengalaman Wawa... pergi ke kem Biro Tata Negara ( BTN)... kem ni lebih kurang macam askar.. *memanglah macam askar.. dah nama pun Biro TATA NEGARA!1.14 macam-macam aktiviti ada.. best sangat.. facilitator dia pun awesome  gila!! *Walaupun tua* Facilitatotr kita orang ni semua bekas-bekas commander askar... *Maybe dia orang kenal atok Wawa* Bila sebut pasal askar ni.. TERpilu pulak rasa hati Wawa ni.. yelah.. atok Wawa meninggal sebab dia pertahankan negara... 21 Mesti seronokkan kalau sekarang ni Wawa masih ada atok kan? okay..okay.. lupakkan pasal sedih-sedih ni...

Hari Pertama:
   
  First-first! sampai dekat Kem ni..belum turun bas lagi.. dah facilitator tu.. dah bagi ceramah kat dalam bas.. -.- dia bagitahu lepas turun dari bas nak kena buat apa... like that lah.. Lepas turun abs.. kita orang letak beg /bagasi dekat depan surau... then kita orang pergi  dewan makanan... meyh sini Wawa nak complain pasal makanan dia orang... MAKANAN DIA ORANG MEMANG SEDAP-SEDAP BELAKA... KALAH MAKANAN DEKAT KEDAI MAMAK... SEDAP ANDawesome gila!! kenyang perut... 1.4 kita orang makan dekat kem ni.. 6 KALI ! Sarapan,minum pagi,makan tengah hari,minum petang,makan malam and supper..kau orang jangan risau pasal makanan dekat sini.. dia orang sediakan mengikut selera kita semua.. selera ni berdasarkan Orang bandar and orang kampung.. Acctually.. Wawa tak kisah pun kalau diaorang nak hidangkan apa-apa pun.. asalkan halal and bukan benda yang pelik-pelik...lah... so.. aktiviti selepas makan and solat asar... kita orang daftarkan diri.. and dengar sedikit taklimat ringkas... 

  LEpas habis taklimat.. kita orang daftar bilik... Wawa satu bilik dengan Ain..Memang best bila satu bilik dengan dia.. What?Aksi-aksi tidur kita orang dalam bilik?? hurm.. Rahsia okay?? Lepas daftar bilik tu.. kita orang solat maghrib.. then ada ceramah pasal 1 MALAYSIA..best jugaklah... sebab Wawa dapat tahu mengenai negara MALAYSIA ni... bila Wawa dengar ceramah tu...Wawa dapat tahu Nilai Insprirasi ada berapa... Apa itu Nilai ispirasi...NOW.. Wawa dapat tahu serba sedikit tentang Malaysia kita ni.. Ceramah tu berakhir pukul 11:15 so Wawa dengan Ain balik bilik.. balik bilik tu Wawa pasang cadar dulu.. kemas-kemas barang...Then baru mandi.. lepas mandi tu.. segar sikit badan... Walaupun badan dah segar.. tapi mata tetap nak tertutup... 

Hari kedua:

  Hah! hari kedua ni.. Wawa dengan Ain tak pergi solat subuh Oii... dekat surau.. Astarafirullahalazim... tapi apa-apa pun..Wawa dah ganti dah solaty subuh tu... time solat zohor tu.. Wawa ganti soalt subuh tu.. Kita orang bagun pukul 7.. nasib baik Wawa dengar suara kawan-kawan Wawa yang lain.. kalau tak.. ntahlah apa nak jadi... Ish..ish.. Dah lah ketua kumpulan... bangun lewat pulak tu...tapi apa-apa pun.. Wawa sempat sampai dekta dataran Kawad... First time jadi commander untuk kumpulan Wawa oh..*.* best jugak dapat jadi commander.. dapat buli orang bawahan... >.< tak ada lah.. gurau ja... lepas kawad tu.. kita orang sarapan.. leaps sarapan.. kita orang masuk dewan.. dengar ceramah pasal GAGASAN SATU MALAYSIA... lepas habi ceramah tu.. dalam pukul 10:30 kita orang minum pagi.. minum pagi dia memang sedap woiyh!! dai bagi sandwich.. habis licin group Wawa makan... XD Then kita orang ada aktiviti..

 Kita orang kena buat logo untuk kumpulan kita orang... memang awsome gila kita orang punya logo! nak upload gambar tak boleh.. sebab tak ada gambar.. so.. sorry lah ya? nanti Wawa mintak dekat Imran gambar logo group kita orang.. sabar kayh? sabar? Sebab apa kita orang kata kita orang punya logo kumpulan awsome sebab.. bila ja kita orang bentangkan logo kita orang tu.. semua orang sebut.. WAH... kita orang pun apa lagi kan?? Senyum sampai ke telinga lah kan??

Lepas tu kita orang makan tengah hari.. leaps makan tengah hari tu.. kita orang ada LDK You know what LDK ? Ldk ni macam.. kita dalam kumpulan.. berbincang secara rahsia di dalam satu bilik yang dikhaskan.. iaitu bilik LDK bersama-sama FAcilitator kita orang... =) Facilitator kita orang PN.LATIFAH... Dia seorang pensyarah bahagian kaunseling di kolej... ntah? tak ingat...tapi memang bestlah time LDK tu.. kita orang satu kumpulan memperkenalkan diri masing-masing..:0 Time memperkenal diri tu... terkantoilah pulak... ;o Pn.Latifah tanya kat Wawa... "ada Boyfriend tak?" 0_o Oh my god!! nak jawab apa ni...pening kepala time nak jawab soalan tu.. kawan-kawan wawa semua cakap..."ye ker takde??" so nak nuat macam mna kan? Pn.Latifah pun cakap benda tu "SUMBER INSPIRASI" kan? so dengan OPEN MINDED nya... Wawa cakap ada...nak tipu sunat pun tak boleh...sebab ntah bila lagi nk mintak maaf dengan dia... so dia tanya lagi "boyfriend duduk mana?' Wawa cakap "Dia duduk Johor" Pn.Latifah tanya "Kenapa jauh sangat?"  Wawa cakap dia sebenarnya duduk dekat TTDI tapi sebab dia sakit.. dia ambil rawatan dekat singapore.. so dia pun duduklah dekat Johor" Dia tanya lagi  " Kan dia SAKIT?" kenapa berkawan dengan dia?" Wawa tersentap! time dia cakap macam tu.. Wawa pandang bawah.. and kuatkan semangat Wawa untuk jawab soalan tu.. " Sebenarnya.. saya bercinta atau berkawan tak kisah kalau pasangan atau kawan saya tu sakit.. saya ni jenis suka berkawan dan tak suka memilih.. tulah diri saya yang sebenarnya... macam saya dengan Imran.. kita orang suka bergaduh... tapi sekarang kami dalam satu kumpulan yang sama...kami tak ada masalah... dapat bekerjasama dengan senang..." okay.. untuk semua yang belum tahu kenapa Wawa masih lagi berkawan dengan ORANG SAKIT! sebab tulah...

 Selesai ja aktiviti LDK kita orang minum petang... leaps tu riadah... Waktu riadah tu.. kita orang kena lari satu pusingan kawasan (luar) BTN tu... Wawa lari laju kan? kalau dah laju tu memang tak boleh nak stop.. kalau stop memang kaki Wawa akan sakit.. urat dia akan tegang.. so time lari tu wawa stop sebab nak tunggu ahli kumpulan Wawa yang lain... nak buat macam mana? Wawa ketua? kenalah bertanggungjawab ke atas ahli-ahli kumpulan Wawa.... memang jawabnya kaki Wawa cramp *sori kalau salah ejaaan* lah kan?1.14 tapi tak mengapa... ahli kumpulan punya pasal.. Wawa sanggup..! okay.. mulalah time makan malam tu.. kaki Wawa sakit.. Wawa mintak izin syafiq ajk surau untuk solat dalam bilik.. tapi time tazkirah Wawa turun... okay dia cakap Wawa...Time wawa nak turun tazkirah tu..Dengan kaki Wawa yang sakit... Wawa tiba-tiba jatuh tangga! sakit gila.. kaki.. Terpaksa Wawa mintak ain tolong papahkan Wawa untuk turun ke surau..terpinggirsorry Ain menyusahkan kau... sorry sangta-sangat... okay malam tu.. Wawa cakap kat facilitator Wawa nak duduk atas kerusi sebab memang tak boleh nak bersila.. time tu.. so faci amikkan kerusi wawa duduk dekat situ... lepas tu Wawa ada aktiviti KEMBARA MINDA kembara minda tu.. dia macam berjalan satu ke satu checkpoint... dalam keadaan yang gelap.. so group kita orang jalan sana sini.. mencari checkpoint dalam... Alhamdulillah... Time tu kaki Wawa dapat gerak sikit... tapi perlahanlah.. dalam aktiviti kembara minda ni... kita tak boleh sangat percaya pada orang lain... jangan serahkan maruah diri,negara atau apa-apa pada orang lain... JAGA BETUL-BETUL JALUR GEMILANG KITA... JANGAN BAGI ORANG MENCONTENG BENDERA KITA... BENDERA KITA ITU IBARAT DIRI KITA.. KALAU KITA BERI BENDERA ITU PADA ORANG UNTUK MENCONTENG... MAKA JATUHLAH MARUAH DIRI DAN NEGARA KITA..  tu pengajaran yang Wawa dapat dari aktivit kembara minda...20 okay lepas kembara minda tu.. kita orang supper...

Hari terakhiR:

   Hari terakhir... Wawa bagun macam biasa mandi lepas siap-siap semua tu.. kita orang pergi surau untuk solat..lepas solat tu kawad and aktiviti rengangan.. kita orang kena lari tanpa kasut atas jalan yang bertar.. nak kata sakit.. tak lah sangat.. sebab tu.. macam mana ek Wawa nak cakap.. susah.. lupakkan pasal tu.. lepas berlari tu... kita diarahkan ke dewan makan tanpa kasut... lepas makan baru boleh pakai kasut.. and naik bilik kemas-kemas barang semua.. pukul 8 pagi baru turun semula ke dewan... time dekat dewan tu.. kita orang ada aktiviti pulau harapan.. di mana kita perlu membina negara kita.. tapi kumpulan Wawa tak sempat nak bina sampai habis... so separuh jelah yang sempat..  tapi time perbentangan tu.. kita orang terangkan apa yang kita orang nak letak... semua-semua tulah.. selesai ja aktiviti tu... kita orang pergi minum pagi... minum pagi dia hari ni memang sedap!jtre lepas makan kita orang ada aktiviti pertandingan pidato... Wawa dengan Farisha wakil kumpulan untuk berpidato..tajuk dia HARAPAN KAMI TERHADAP NEGARA MALAYSIA macam-macam lah kita orang cakap pasal harapan kita orang terhadap negara kita ni.. then lepastu.. kita orang ada aktiviti campuran kumpulan.. tapi asing lelaki dan perempuan... then.. habis aktivit tu.. kita orang tengok pulak video orang zaman dahulu.. berperang untuk mempertahankan negara kita.. untuk memerdekakan negara kita... so that's all for today.. hope you all enjoy this post okay?? here some picture.. //////

Papan tanda BTN

This is my awesome/handsome teacher.. his ni Aqma Aqmal.. and the boy beside him.. i dont know what his name.. BTW.. that boy.. always call En.Aqmal PAK CIK! XD *padan muka cikgu!>.<

Pn.Syafinas my prefect teacher...


Pn.Ezatul cute kan dia??smli

This is all my senior... From kanan (gambar) Gayathri,Pn.Ezatul,Stephanie,Pn.syafinas and Eleena.. adn yang indian girl tu.. Wawa tak kenal..

Bye!
Assalamualaikum...
LoveWawa1.9



FUTURE
PAST